Derfor bør dine børn lægge puslespil

Lægger dine børn puslespil i dag? Mine gør, men jeg ved fra min omgangskreds, at puslespil ikke er et særlig benyttet redskab. Ipads og computere derimod er yderst populære, også ved mine børn men, jeg sætter grænser op for mine børn og kræver, at de også bruger tid væk fra skærmen.

Jeg har igennem det sidste års tid arbejdet med puslespil, både i den forstand at jeg sælger dem, men også at jeg interesserer mig meget for, hvordan puslespil påvirker børn, voksne og ældre mennesker.

Derigennem har jeg lært, at børn der lægger puslespil med jævne mellerum, er mere udviklet end deres jævnaldrene.

Puslespil er især kanon godt for de mindste børn 2-6 års alderen, men ALLE mennesker har godt af at lægge puslespil. Grunden til dette er, at puslespil tvinger begge dine hjernehalvdele til at kommunikere sammen, hvilket ikke sker når du sidder med en Ipad i hånden.

Ved mindre børn der ikke har lært så meget endnu, betyder det en ekstrem hurtig udvikling, især når det kommer til grov og fin motorikken.

Father and son doing jigsaw puzzle

Børn der lægger puslespil allerede fra 3 års alderen har generelt en meget bedre indlæringsevne, kropskontrol, samarbejdsevne, tålmodighed og hukommelse end deres jævnaldrene.

Når forskning viser dette, så kan man jo undre sig over, hvorfor forældrene ikke “tvinger” deres børn til at lægge puslespil, bare en smule mere end de gør i dag. Bare et par timer om ugen vil have en enorm effekt på dit barn over tid.

Så gør nu dit barn den tjeneste, at lægge lidt puslespil med ham/hende. Det vil betyde rigtig meget på den lange bane!